dilluns, 16 de novembre del 2015

  Opinió   Decàleg



            Com s´aprèn al nostre centre?


            El nostre centre utilitza una metodogia tradicional quant a transmissió de coneixements , ara  bé disposam d´uns recursos tecnològics que a 2n i 3r cicle utilitzam com a material  complementari. Tenim un blog i un  moodle que utilitzam com a eina de suport i reforç del que hem après.


           Com s´hauria d´ensenyar al nostre centre?


           Crec que s´hauria d´ensenyar de manera que l´alumnat fos el més competent possible,a  totes les àrees,mitjançant una interacció entre companys. L´aprenentatge hauria d´ésser  significatiu i engrescador per a ells, ja que si estan motivats i interessats aprenen molt millor. Avui en dia, hem de considerar les noves tecnologies dins la metodologia de  l´ensenyament , ja que ambdós van molt lligats.



           Quin paper tendran els projectes?


            Els projectes  haurien d´ésser una eina de treball útil que facilita la investigació i la  competència a aprendre a aprendre. No soc partidària de substituir- ho tot per un aprenentatge per projectes , sinó de combinar-ho amb el què ja es fa actualment. Els     projectes han d´estar ben planificats i crec que per començar,un per trimestre seria     suficient. Així es podran dissenyar activitats més variades i engrescadores.


            Quin paper tendrà la tecnologia i els dispositius mòbils?


            La tecnologia i els dispositius mòbils tenen un paper  essencial dins l´aprenentatge per projectes tant per la recerca de  la informació, la recollida de dades, ....Abans d´utilitza qualsevol mitjà tecnòlogic és necessària una bona formació tant per part de l´alumnat com pels docents, seria la primera passa a millorar al nostre centre. No tots disposen  d´ordinador a casa ni tots els docents estam preparats per dur a terme un canvi metodològic sense formació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada