dijous, 19 de novembre del 2015

Aportació pel decàleg. Tasca obligatòria 1

1. Com s'aprèn al nostre centre?

Al nostre centre seguim una metodologia tradiconal, on el mestre és un transmissor de coneixements i els alumnes adopten un paper passiu, de simples receptors. L'aprenentatge és memorístic i els únics recursos utilitzats són l'explicació del professor, la pissarra i el llibre de text.

2. Com s'hauria d'ensenyar al nostre centre?

Jo pens que hauríem de canviar la metodologia. Hauríem d'aconseguir que els alumnes fossin els vertaders protagonistres del seu aprenentatge. Així el mestre ja no seria el centre, sinó un guia. També ens hauríem de basar en els interessos dels alumnes, és a dir, en continguts que fossin engrescadors per a ells. En definitiva, hauríem d'aconseguir motivar als alumnes i fer-los partíceps del seu propi aprenentatge.

3. Quin paper tendran els projectes?

A través dels projectes, aconseguirem que l'aprenentatge sigui més significatiu per als alumnes i, a més, també farem que adoptin un paper més actiu en el seu procés d'aprenentatge. A més a més, els alumnes estaran més motivats, ja que partirem dels seus propis interessos i motivacions. Així mateix, els nostres alumnes aprendran a fer feina en grup.

4. Quin paper tendrà la tecnologia i els dispositius mòbils?

Jo crec que la tecnologia i els dispositius mòbils seran una eina més que permetrà als alumnes convertir-se en protagonistes del seu propi aprenentatge i a aprendre d'una manera més significativa. Avui en dia, no podem donar l'esquena a les noves tecnologies. Aquestes són presents diàriament en la vida dels alumnes i els resulten molt motivadores. Ara bé, també pens que en cap cas han de substituïr el llapis i els llibres. Els alumnes han de saber què és un llibre i també han de saber escriure. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada